Veelgestelde vragen

Je wilt het beste voor je kindje en aangezien onze dienst nieuw is in Europa, kunnen we ons voorstellen dat je een aantal vragen hebt.

Onderstaand hebben wij een aantal veelgestelde vragen beantwoord, mocht je vooralsnog vragen hebben, schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen.

Veiligheid

De moedermelk die jij weer ontvangt is 100% jouw eigen unieke moedermelk! Vanaf het moment dat wij je moedermelk ontvangen, wordt alles genoteerd in ons systeem. Daarnaast registreren wij je moedermelk door middel van foto’s en video’s. Onze trays zijn genummerd, zodat het niet kan voorkomen dat je moedermelk wordt verwisseld met de moedermelk van een andere mama.

Absoluut! Vriesdrogen is een zeer veilige methode om jouw moedermelk te bewaren. Het is het beste alternatief voor het bewaren van je moedermelk in de vriezer. Tijdens het proces wordt namelijk enkel en alleen het vocht uit je moedermelk onttrokken. Hetgeen er verloren gaat is een paar procent van de totale voedingsstoffen. Met het invriezen ligt dit percentage op ongeveer gelijk.

De enige manier om 100% van jouw voedingstoffen te behouden, is door je baby direct uit de borst te laten drinken, maar dit kan niet altijd praktisch voor je zijn.

Bekijk dit artikel op onze blog, met diverse wetenschappelijke onderzoeken over het behoud van de voedingsstoffen.

Het zou ideaal zijn om je moedermelk zo snel als mogelijk bij ons te laten vriesdrogen nadat je dit hebt afgekolfd of opgevangen.

Volgens CDS, de Amerikaanse gezondheidsdienst, heeft je moedermelk na 12 maanden in de vriezer nog altijd een prima kwaliteit. Na 12 maanden is je melk niet ineens bedorven of over de datum, je moedermelk zal wel langzamerhand z’n nutriënten verliezen, hier gaat echter geruime tijd overheen.

Bij Milksy raden wij moeders aan om hun moedermelk binnen twee jaar na de productie door ons te laten vriesdrogen.

Nadat wij alle checks op je moedermelk hebben uitgevoerd (temperatuur, gewicht, aantal zakjes), wordt deze in een afsluitbare zak in de vriezer geplaatst of meteen verwerkt worden als hier ruimte voor is.

Mocht de stroom bij ons uitvallen (wat nog nimmer is gebeurd) dan hebben wij noodvoorzieningen om er zorg voor te dragen dat je moedermelk veilig bevroren blijft.

Kosten

De prijs hangt af van de hoeveelheid die je gevriesdroogd wilt hebben.

Omwille van bedrijfseconomische en praktische redenen is besloten om orders aan te nemen vanaf 2 liter. In overleg is minder ook mogelijk, dit zal dan echter wel tegen de prijs van 2 liter zijn.

Voor meer informatie over de prijzen kan je terecht op de webshop.

Dit is gebaseerd op de bestelling die je bij ons hebt geplaatst, hier zie je direct het totaalbedrag. Hier heb je de hoeveelheid aangeleverde moedermelk geselecteerd en of je gebruik wilt maken van onze extra diensten.

Het kan voorkomen dat je meer of minder hebt aangeleverd dan oorspronkelijk de bedoeling was. Aan de hand van een nacalculatie zal het resterende bedrag door ons worden berekend en na akkoord verzenden wij dan een tweede factuur.

Er wordt niet automatisch meer in rekening gebracht zonder jouw toestemming.

Nadat je moedermelk bij ons is aangekomen wegen we dit altijd, als wij constateren dat de hoeveelheid ingevroren moedermelk groter is dan de hoeveelheid waarvoor je oorspronkelijk had gereserveerd, kan je dit tegen een meerprijs laten meenemen in de batch.

Je betaalt natuurlijk alleen voor de hoeveelheid moedermelk die we invriezen.

Gebruik

Wanneer we 2 liter van je moedermelk vriesdrogen kan je die 2 liter weer verwerken tot een flesje.

Je moedermelk blijft tijdens het gehele proces ingevroren, eventuele verliezen zijn daarom uiterst minimaal. Er kan hooguit wat verlies optreden als er wat melkrestjes aan de zijkanten van de zakjes zitten, in de hoeken of in de ritssluiting als de zakjes wat voller zijn.  Wij adviseren dus ook altijd om de zakjes met beleid open te maken.

Dat hangt volledig af van hoeveel moedermelk je baby per flesje drinkt. Je kan de hoeveelheid van de flesjes gemakkelijk aanpassen door zoveel of zo weinig poeder te gebruiken als je wilt. Het zakje kan namelijk weer dichtgemaakt worden. Na opening van het zakje moet het wel uiterlijk binnen twee weken geconsumeerd worden.

Als je je Milksy Babyfood thuis krijgt, ontvang je je eigen waterratio die berekend is aan de hand van jouw unieke moedermelk. Doorgaans zal deze verhouding variëren tussen 90-150 ml water per zakje van 15g.

Als je je Milksy Babyfood terugkrijgt, krijg je een persoonlijke instructiefolder waarin jouw unieke waterratio staat,  je hoeft alleen maar water toe te voegen, superhandig!

Zoals eerder genoemd verschilt het watergehalte van de moedermelk per mama. Normaal gesproken krijg je voor 2 liter ongeveer 17-30 (15 gram per zakje) zakjes Milksy Babyfood terug. Als je meer zakjes terugkrijgt heb je meer rijke en vettere moedermelk gehad en is er minder water nodig om een flesje te maken (dichter bij 90 ml).

Krijg je minder zakjes terug, betekent dat dat je meer water in je moedermelk had en dat er meer water nodig is om een flesje te maken (dichter bij 150 ml) Hoe dan ook: Als je ons 2 liter hebt aangeleverd, dan kan je dit ongeveer weer terug maken.

Bewaar het op een koele, droge, donkere plaats (zoals je voorraadkast). Omdat Milksy Babyfood je eigen gevriesdroogde rauwe moedermelk is, zijn vocht, licht, lucht en warmte de grootste boosdoeners. Onze zakjes zijn hersluitbaar en we stoppen een vochtabsorber in elk Milksy Babyfood zakje voor extra bescherming.

Ongeopend en goed bewaard zijn de zakjes minimaal 4 jaar houdbaar. Gevriesdroogd voedsel gaat langer mee omdat het vocht eruit is gehaald. Met onze speciale voedselveilige, hersluitbare verpakking is je Milksy Babyfood goed beschermt tegen zuurstof, hitte en licht. Voor extra veiligheid voegen we in elke verpakking een vochtabsorberend zakje toe. Na opening adviseren wij om je Milksy Babyfood binnen 2 weken te consumeren.

Verzending en aanlevering

Wij accepteren je ingevroren moedermelk in plastic/siliconen bewaarzakjes. Op dit moment kunnen wij je ingevroren moedermelk in flessen of glas niet accepteren.

Normaal gesproken duurt het ongeveer 2 weken na ontvangst van je moedermelk om deze te te verwerken. Voorgaand termijn geldt bij een aanlevering van maximaal 10 liter, hierna wordt de verwerkingstijd aan je medegedeeld.

Je ontvangt bij een e-mail wanneer je bestelling gereed is. Je ontvangt een track & trace code, zodat je precies weet wanneer je pakket aankomt.

Let op: bij grote bestellingen kan de verwerkingstijd langer zijn in verband met drukte en beperkte capaciteit in de vriesdroger. Hiervan brengen we je altijd op de hoogte.

Algemeen

Elke batch heeft een maximumcapaciteit van 5 a 6 liter moedermelk.

Natuurlijk, graag! Iedereen in Europa is welkom om gebruik te maken van onze diensten.

Je kan gewoon een bestelling plaatsen, na het plaatsen van je bestelling nemen we snel contact met je op om de reis van je moedermelk naar ons te organiseren.

Bpost zorgt dat je melk binnen 24 uur bij ons aankomst, dus hier hoef je je geen zorgen over te maken.

We vereisen een minimum van 2 liter vanwege bedrijfseconomische en duurzaamheidskwesties. Aangezien we slechts moedermelk van één moeder tegelijk kunnen vriesdrogen, is het voor ons niet kosteneffectief om kleinere hoeveelheden te verwerken. Bovendien kunnen we er door een minimum van 2 liter te vereisen voor zorgen dat we onze middelen efficiënt gebruiken.

Wel willen we iedere moeder de kans geven om gebruik te maken van onze dienstverlening, het vriesdrogen van minder dan 2 liter is dus mogelijk, alleen wel tegen de prijs van twee liter. 

Nee, we raden je wel altijd aan om voor bestellingen van meer dan 10 liter contact met ons op te nemen zodat we je een passend aanbod kunnen doen en de logistieke verwerking kunnen bespreken.

Bij bestellingen van meer dan 10 liter verloopt het proces een beetje anders en is de verwerkingstijd vaak wat langer. Nadat je contact met ons hebt opgenomen zullen we je dit allemaal met je bespreken.

Wanneer we moedermelk vriesdrogen, verwijderen we het watergehalte uit de melk om een ​​houdbaar poeder te creëren. Het watergehalte wordt berekend door het gewicht van het verwijderde water tijdens het vriesdrogen te bepalen en te delen door het gewicht van de oorspronkelijke moedermelk.

Om het watergehalte te berekenen, wegen we de moedermelk voor en na het vriesdrogen. Het verschil in gewicht vertegenwoordigt de hoeveelheid water die is verwijderd. We delen vervolgens het gewicht van het verwijderde water door het gewicht van de oorspronkelijke moedermelk om het watergehalte te bepalen.

Het stelt ons in staat om ons moedermelkpoeder nauwkeurig te labelen met het juiste watergehalte, wat belangrijk is voor het gebruik ervan.

Geen zorgen mama! De berekeningen doen wij voor je, iedere mama heeft haar eigen unieke waterratio.