Het Milksy proces

Nadat je bestelling bij ons is binnengekomen gaan we voor je aan de slag en zet je de eerste stap in het vereenvoudigen van het ouderschap.

Je hebt bij ons de keuze om je bestelling te verzenden, af te leveren of binnen een straal van 30 km in Tilburg door ons te laten ophalen. Indien je je bestelling naar ons verstuurt, sturen we je handige verzendinstructies en zorgen we ervoor dat je bestelling veilig en vóóral koud bij ons aankomt.

Nadat je moedermelk bij ons is aangekomen wordt deze gelabeld, gefotografeerd en getemperatuurd om vervolgens opgeslagen te worden in onze vriezers.

Indien het tijd is om je moedermelk te verwerken zullen we deze met de allerbeste zorg behandelen.

De formele definitie van het vriesdrogen is lyofilisatie, feitelijk is dit een techniek waarbij water uit een product wordt verwijderd door het eerst te bevriezen en dan in zeer droge lucht of in vacuüm te laten verdampen (sublimatie), dit is dan ook wat er gebeurt met je moedermelk.

Nadat je moedermelk in de vriezer is verwerkt, wordt deze verpakt en weer naar je teruggestuurd, waardoor je jarenlang kan genieten van je moedermelk.

Hygiëne is bij Milksy één van de belangrijkste kernwaardes. Eenieder die jouw moedermelk verwerkt, zorgt voor persoonlijke hygiëne en dient daarnaast handschoenen, een mondkapje én een haarnetje te dragen. Wel zo safe 🙂

Voorafgaand en na afloop worden alle plaatsen waar je moedermelk mee in contact kan komen, uitgebreid gereinigd. Na iedere reiniging volgt een registratie om zo op een optimale manier in te staan voor de veiligheid van jouw moedermelk en de volgende die gebruikt maakt van onze handige dienst.

Bestel nu

Het Milksy proces

We nemen je in een vogelvlucht graag mee hoe we jouw waardevolle moedermelk omzetten tot poedervorm.

Diepvriezen

Jouw waardevolle moedermelk wordt bij een temperatuur van -40 C ingevroren.

Vacuüm

De lucht in de kamer wordt verwijderd d.m.v. een pomp, waardoor de druk daalt en er vacuüm ontstaat.

Drogen

Cycli van warmere en koudere lucht zorgen ervoor dat de ijskristallen verdampen zonder dat het ontdooit. Jouw unieke moedermelkpoeder blijft over.

Verpakken

Je gevriesdroogde moedermelkpoeder wordt verpakt in hersluitbare zakjes die tegen lucht, licht, zuurstof en vocht beschermen.

In een handig filmpje, leggen we je graag uit hoe wij bij Milksy te werk gaan.

Het geven van borstvoeding is soms een zware, maar vooral een verantwoordelijke taak. Wij bij Milksy doen er dan ook alles aan om je een helpende hand te bieden en laten je dan ook graag zien hoe wij te werk gaan.